Geplaatst op 6 september 2021

Beste gemeentelid,


Via deze weg willen we u op de hoogte brengen van de activiteiten tijdens het opening winterwerk weekend dat zal plaatsvinden van 17 tot 19 september. Een weekend waar we een begin zullen maken met het jaarthema ‘Geloven is doen’. Het is goed om na het jaarthema van vorig jaar ‘Goed om te horen’, dit seizoen te benadrukken dat het niet alleen bij horen kan blijven. God Woord spoort aan om te doen. Normaal wordt er een programma boekje uitgedeeld maar dat is op moment niet haalbaar. Hieronder beschrijven we het programma en hoe het aangemeld kan worden.


Jeugdweekend – 17 tot 19 september
De jongeren van 15 tot 22 jaar worden uitgenodigd om het seizoen af te trappen met 2 nachten kamperen op een camping in 's Gravendeel. We verzamelen op vrijdag 17 september om ca. 18.30 uur bij Eltheto. Zondag 19 september komen we in de loop van de dag terug. Tijdens het weekend is er tijd voor toffe activiteiten, een stukje verdieping en natuurlijk gewoon chillen. Zaterdagavond doen we gezellig mee met de gemeentemaaltijd bij de Oude kerk, om daarna terug te gaan naar de camping. Met jou erbij wordt het super gezellig! We vragen 20 Euro eigen bijdrage voor het weekend.


Vrijdag 17 september

Gebedsavond 

Het jaarthema roept ons op om te doen wat we geloven. Bidden is een belangrijk onderdeel van ons geloof. Tijdens deze avond willen we bij elkaar komen om te bidden voor een aantal onderwerpen die voor onze kerk belangrijk zijn. Denk aan de erediensten en het Badhuis. Maar ook voor de kinderen, jongeren en gezinnen uit de gemeente. De deuren van de kerk zijn om 19.15u geopend en we beginnen om 19.30u.


Zaterdag 18 september

Startactiviteiten (4 tot 15 jaar)
Tijdens deze middag nodigen we de kinderen en tieners uit voor een spannend spel parcours. In groepsverband zullen de meest uitlopende spellen gespeeld worden. Van een teken challenge tot blikgooien. En van een quiz tot het bouwen van een levende machine. Het beloofd een leuke middag te worden. We beginnen om 14.00u in Eltheto.


‘Eet je mee, kook je mee’ diner
Na het succes van vorig jaar willen we ook dit jaar weer een ‘eet je mee, kook je mee’ diner te organiseren. We hopen dat het weer goed genoeg is om buiten te kunnen eten. De bedoeling van dit diner is dat je iets maakt voor het aantal personen waarmee u hoopt te komen. Wat u maakt is naar eigen keuze. Inloop is om 17.30u en we beginnen om 18.00u. We vragen een bijdrage van € 5,- (volwassenen), € 2.50,- (kinderen tot 15 jaar) met een maximum van € 20,- per gezin. 


Sing in
In de avond willen we graag met elkaar zingen tot Zijn eer. Onder begeleiding van de muzikale gemeenteleden hopen we mooie nummers met elkaar te zingen. Let op dat er voor deze activiteit een maximum is van 125 personen. We starten om 20.00u in de kerk.

Zondag 19 september

Themadiensten en preekbespreking
Tijdens de erediensten zullen we ons verdiepen in het thema ‘Geloven is doen’. In de avond willen we een preekbespreking houden om verder in het thema te duiken. Inloop 19.30u. We beginnen om 20.00u. Let op dat ook voor deze activiteit een maximum is van 50 personen.

Hulp gevraagd

Voor de zaterdag zijn we nog op zoek naar gemeenteleden die willen helpen. Zonder uw hulp kunnen de activiteiten niet plaatsvinden. Zo zoeken we groepsleiders voor bij het spelparcours, hulp bij opbouwen van het diner, muzikale begeleiding tijdens de sing in en het opruimen van het diner.

Aanmelden
Om alles in goede banen te leiden met de huidige maatregelen moet er voor elke activiteit aangemeld worden. Dat kan via online formulieren. Voor het jeugdweekend kan dat via dit formulier en voor de overige activiteiten via dit formulier


Vriendelijke Groeten,


Namens de Themacommissie

Marlies Los, Robert & Mieke Hermes Goudriaan en Peter Gouweloos

Programma Opening Winterwerk

Recente berichten

  Er zijn 2 recente berichten die alleen zichtbaar zijn voor leden. Log in om ze te bekijken.