Ga je mee op survival ?

Kinderen

 

In de laatste week van de schoolvakantie is er weer Vakantie Bijbel Club! Dit jaar is er een heel spannend en sportief thema: We gaan met elkaar op survival !

 

Een echte "overlevingstocht" waarwij allerlei handige materialen en tips meekrijgen.

 

De toch zit vol stoere knutselwerkjes, liedjes, spelletjes, sketch, poppenkast, mooie bijbelverhalen en nog veel meer !

 

Aankondiging VBC

Vakantie Ds. Maaijen

VAKANTIE
Tot en met zondag 13 augustus hebben wij vakantie. We verblijven in Zuid-Bohemen, een prachtig gebied in Tsjechië, net over de grens van Duitsland. Onze kerkelijk werker Hans Mouthaan zal deze weken de pastorale zorg op zich nemen. Neemt u in voorkomende gevallen contact met hem op. Als u hem niet kunt bereiken kunt met de scriba of het kerkelijk bureau bellen.

 


Ontvangt allen onze hartelijke groeten.
Ds. Floor Maaijen

Jeugdbeleid en kind in de eredienst

Dinsdag 27 juni mocht ik een workshop geven over ‘Kind in de Eredienst (KIE)’. Mooi dat we met zoveel mensen waren. Iedereen heeft een verhaal bij dit onderwerp. Deze verhalen hebben we met elkaar gedeeld. Het was mooi om te merken hoe bewogen we als gemeente zijn rondom onze kinderen. In de afgelopen periode heb ik ook geluisterd naar de verhalen van ouders. Dank voor alle ontmoetingen. In de zomervakantie hoop ik het voorstel af te maken voor de kerkenraad aangaande ‘KIE’. Daarnaast ben ik samen met de jeugdambtsdragers en de jeugdwerkers aan de slag gegaan om een nieuw jeugdbeleidsplan te maken. Ook hier is het mooi om te merken dat er een grote betrokkenheid is. Het eerste concept moet in september klaar zijn, zodat we de definitieve versie in oktober/november kunnen presenteren in de kerkenraad. Al met al komt er voor mij nu een periode aan van veel informatie verwerken. Daarnaast ben ik in de weken dat ds. Maaijen op vakantie is beschikbaar voor pastoraat. Zelf hopen wij ook twee weekjes vakantie te hebben van zaterdag 15 juli tot zaterdag 22 juli en vrijdag 11 augustus tot vrijdag 18 augustus. Mocht u op vakantie gaan of thuis blijven, ik wens u alle goeds toe!
Hans Mouthaan

Materiaal gezocht voor de VBC

Hallo allemaal!

 

Voor de komende Vakantie Bijbel Club zijn we voor ons Survival thema op zoek naar "huttenbouwmateriaal". Denk aan oude gordijnen, oude lakens, grote stukken karton of grote kartonnen dozen, houten latten enz. enz. Heeft u nog iets in de kast of schuur liggen, of heeft u misschien op uw werk heel veel grote stukken plastic enz. die normaal in de afvalcontainer zouden belanden en die we zouden mogen gebruiken? Neem dan contact op met 1 van de VBC teamleden voor het grotere mate...riaal of leg uw bijdrage vanaf zondagmorgen in de daarvoor bestemde doos in de VBC kast in zaal 3.

Verder is de knutselcommissie nog op zoek naar schone pesto/babyvoedingpotjes (met bijpassend deksel). Brengt u die normaal naar de glasbak? Dan mogen ook die vanaf zondagmorgen ingeleverd worden in de kast van de VBC.

Namens alle deelnemertjes alvast enorm bedankt voor uw bijdrage!

 

Carmen Gouweloos-Dijkgraaf Bettine Roest Christina Hovestadt

Terugkijken en vooruit zien

Op maandag 19 juni werd op NPO 1 om 21.35 uur de reportage ‘Anita wordt opgenomen’ uitgezonden. Op de afdeling Geriatrie van het Albert Schweitzer Ziekenhuis kwam ook ons gemeentelid de heer van der Schoor in beeld. Het was ontroerend om te zien hoe hij van God getuigde en ook dat hij niet bang was om te sterven. Heel bemoedigend om ook deze getuigenis te horen van een kind van God te midden van al de discussies over voltooid leven. De heer van der Schoor is nu overgeplaatst naar Parkstaete, Albert Schweitzerplaats 3, 3318 AS Dordrecht. Een kaartje zal hij graag van u ontvangen.

 

Het programma is hier terug te zien

Brief kerkenraad

Naar aanleiding van de doopdienst van de pioneersplek Het Badhuis van zondag 2 juli heeft de kerkenraad een aantal reacties gekregen. 

 

In de nieuwsbrief die hier te lezen is wil de kerkenraad hier graag op reageren.

 

Zoals u in de brief kunt lezen zijn reacties op deze brief welkom bij de kerkenraad.

U kunt uw reactie indienen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Uitkomsten enquête

In de afgelopen maand hebben wij u om uw mening gevraagd over de huidige website van de Oude Kerk.

twintig bezoekers hebben de moeite genomen om hun oordeel over de site te geven.

 

Een verslag met daarin de uitkomsten van de enquête kunt u hier nalezen.

Mocht u naar aanleiding van het verslag nog verdere vragen hebben kunt u die altijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Van de predikant

In de diensten op de zondagmorgens 9, 16 en 23 juli hoop ik te preken over de gelijkenis van de zaaier in Mat. 13/Mark. 4/ Luk. 8. Zondagmiddag 16 juli zal Romeinen 15:13 de tekst voor de prediking zijn. Bereidt u, bereid jij biddend mee voor!?

Zij die op vakantie zijn of op vakantie gaan wensen we goede weken en een behouden thuiskomst. Voor hen die niet op vakantie gaan is het soms extra moeilijk thuis. Omdat er geen geld voor is, omdat de zin er niet is nu we niet meer met onze geliefden dat kunnen doe. Of om welke andere reden ook. Waar we ook zijn, de HEERE zij ons allen goed en nabij.

U en jullie allen opgedragen aan Gods goedheid en genade.
Ds. Floor Maaijen

Alphacursus vooraankondiging

In september start de Alphacursus in Het Badhuis. Geïnteresseerden voor de cursus kunnen vrijblijvend kennismaken tijdens de startavond om te kijken of ze de cursus daadwerkelijk willen gaan volgen. Deze avond begint om 19.30 uur met koffie of thee en om 20.00 uur met het programma. De Alpha bestaat uit 10 avonden op donderdag en is gratis. Iedere avond (met uitzondering van de startavond) begint met een maaltijd. De avonden zijn interactief en met ruimte voor gesprek. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 7850503. Via deze contactgegevens zijn ook flyers te verkrijgen om uit te delen. Kent u een geïnteresseerde uit uw eigen netwerk? Dan kan dit een mooie manier zijn om met hem / haar in gesprek te gaan en eventueel samen naar de startavond te komen. Data van de cursus: woensdag 13 september startavond, donderdag 28 september, 5, 12 en 26 oktober, 2, 9, 23 en 30 november, 7 en 14 december.

Beleidsplan

Op dinsdag 27 juni hebben we een drukbezochte gemeenteavond over het nieuwe beleidsplan gehad. Fijn dat er zoveel betrokkenheid is vanuit de gemeente en fijn ook om zoveel input te krijgen! Voor wie dat wil is er tot en met vrijdag 21 juli de gelegenheid om ook schriftelijk te reageren op het beleidsplan (klik hier voor het beleidsplan). Reacties kunnen gestuurd worden naar het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar de Rotterdamseweg 81k, 3332 AD Zwijndrecht. Na de zomer spreekt de kerkenraad verder over de plaatselijke regeling en het beleidsplan.
Namens de kerkenraad, Job Velthuizen

Gelegenheidskoor 500 jaar Reformatie

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de Reformatie begon. Op DV zaterdagavond 28 oktober 2017 vindt een interkerkelijke herdenkingsavond plaats in de Oude Kerk te Zwijndrecht. Het idee is om onder andere een interkerkelijk gelegenheidskoor te vormen onder leiding van Gerard de Wit. Er zullen onder meer Lutherliederen en psalmen worden gezongen. Op een aantal woensdagavonden in september en oktober zal er worden geoefend in de Oude Kerk. Iedereen mag en kan meezingen. Welkom! Interesse? Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar voormeld mailadres of contact opnemen met Martin Bil. 

 

 

Komende kerkdiensten


20-08-17 | 09:30
Ds. F. Maaijen

20-08-17 | 17:00
Prop. G.J. Anker | Zwijndrecht

22-08-17 | 14:30
Huwelijksbevestiging

Komende activiteiten

02-09 > 07:00-
Gebed op zaterdagmorgen