Overlijdensbericht

 

"God is mijn licht en mijn heil"

 

Toch nog onverwacht, na een tijd van achteruitgang is overleden mijn lieve zorgzame man, bijzonder gewaardeerde zwager en oom

 

Jan Adriaan Tintel

In de leeftijd van 91 jaar

 

In Christus ontslapen.

 

 

Gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen:

 

Woensdag 18 oktober van 11.30 - 12.00 uur in Eltheto

Waarna de dienst van Woord en Gebed wordt gehouden in de Oude Kerk.

 

Aansluitend om ca. 13.30 uur vindt de begrafenis plaats op de Begraafplaats Oud Kralingen

Laan van Oud Kralingen 1, Rotterdam

 

Van de predikant

Zondagmorgen 22 oktober zullen bij leven en welzijn Livia Holster, Zoë Schouten, Julia Zoutewelle, Sanne Bil en Evi Borsboom gedoopt worden. De doop is een bijzonder teken van het ondergedompeld worden in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Voor de ouders is er geloof nodig om die doop op de juiste wijze te ontvangen voor hun kind. Voor ons allen is geloof nodig om de rijkdom en de betekenis van de doop te verstaan en er uit te leven. Overdenk deze dingen als u er in die doopdienst bij hoopt te zijn. Opdat de doop geen dood en leeg ding is, maar levende werkelijkheid in het geloof. Zoals in het lied van Sela wordt gezongen: uit het water van de doop putten wij geloof en hoop.

Read more...

Werkvakantie

Dit jaar willen we met een grote groep jongeren richting Oost-Europa gaan! We gaan samen met de stichting HOE (Hulp Oost-Europa) kijken waar in Oost-Europa hulp nodig is. We willen daar mensen helpen die in armoede moeten leven. Wil jij ook graag een keer mee met een werkvakantie voor jongeren? En ben je 16 jaar of ouder? Houd dan zondagavond 15 oktober vrij in je agenda. We eten samen eerst wat na de dienst. Rond half acht zal de informatieavond (duurt ongeveer een half uur) starten. Na de informatie over de werkvakantie zal het programma verder gaan van de JCG. See you there! Uiteraard zijn we ook op zoek naar oudere gemeenteleden die het gaaf vinden om samen met deze groep jongeren een onvergetelijke werkvakantie te hebben in Oost-Europa. Laten we onze ogen openen voor de ellende in deze wereld en kom in actie! Kan je zondag 15 oktober niet maar wil je wel mee naar Oost-Europa? Stuur dan een e-mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of neem contact op met Chris Los of Hans Mouthaan

Ontmoeting 'open je ogen'

Op zondag 12 november organiseert de themacommissie een bijzonder evenement rond het thema 'Open je ogen'. Na het succes van mei dit jaar word je (weer) in staat gesteld om op een leuke manier gemeenteleden van een andere kant te leren kennen. Dit alles in hun eigen omgeving. Het is ook mogelijk om gemeenteleden bij je thuis te ontmoeten. Dit door bij elkaar op de koffie te gaan en daarmee je ogen voor elkaar te openen. De ontmoetingen vinden plaats direct na de ochtenddienst. Meer informatie volgt. Schrijf je het alvast in de agenda?

Mentor catechese

We zijn weer van start gegaan met de catechese. Dit jaar met een andere methode: ‘Leer & Leef’ van de HGJB. Dat betekent dat de catechisanten werken met een werkboekje. In dit boekje wordt ook gevraagd of de tieners thuis over het onderwerp nadenken, de methode noemt dit de 'hometrainer'. Uiteraard is het mooi als u als ouders ook weet wat er op de catechese wordt behandeld. Daarom zal er voorafgaand aan elke les op de beamer verschijnen welke les we behandelen. Daarnaast zal daar de 'hometrainer' worden vermeld. De ‘hometrainer’ is bedoeld om samen thuis eens over na te denken. Daarnaast ben ik gestart met een catechesegroep voor 18-plussers die nog geen belijdenis hebben gedaan. Inmiddels hebben we de eerste avond gehad maar als je nog niet geweest bent, van harte welkom bij de volgende avond. De data voor dit jaar zijn: dinsdag 7 november, dinsdag 12 december, dinsdag 9 januari, dinsdag 6 februari en dinsdag 6 maart. We starten de avonden om 20.30 uur op de zolder in Eltheto.

Lege flessen actie

Tot zondag 15 oktober is het nog mogelijk om lege statiegeldflessen in te leveren. Met uw hulp kan Peter Gouweloos in de komende week een mooi bedrag overhandigen tijdens het hulptransport naar Roemenië en Moldavië. Hierbij bedankt hij jullie voor alle hulp. Vanaf donderdag 19 oktober is er elke dag een verslag te lezen op de Facebookpagina van Stichting Draagt Elkanders Lasten.

Voorleven

Vorig jaar zijn we gestart in de gemeente met kringen rondom de geloofsopvoeding. De HGJB heeft laten weten dat het derde boekje van de serie nu ook verkrijgbaar is. Het gaat om het boekje voor 4-7 jaar. Mochten er nog ouders zijn die niet aangesloten zijn bij een kring maar die hier wel interesse in hebben of informatie over willen, dan hoor ik dat graag.
Hans Mouthaan

Wat heeft 500 jaar reformatie ons gebracht?

Met korte lezingen, getuigenissen en samenzang onder leiding van orgel en een jongerenmuziekgroep wordt op DV zaterdagavond 28 oktober in de Oude Kerk samen met andere kerken uit Zwijndrecht de Reformatie herdacht en actueel gemaakt voor vandaag. Jong en oud zijn van harte welkom! Inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur.
Namens de organisatie, Martin Bil

Bidt u met ons mee?

Op woensdag 11 oktober zijn alle vrouwen die met ons mee willen bidden voor vrouwen die vervolgd worden hartelijk welkom. We bidden voor Aurora uit Colombia die haar echtgenoot vermoord zag worden. Ook hun zes kinderen waren daar getuige van. We schrijven haar ook een kaart waardoor we willen laten weten dat we voor haar hebben gebeden (voorbeeld zinnen aanwezig; graag een kaart meenemen). Ook bidden we voor wijsheid en bescherming voor Mira uit Centraal-Azië die haar dochters leert het evangelie uit te dragen. Voor Rosalia uit Mexico die zegt: ‘zelfs als jullie mij willen doden dan zal ik van Gods liefde getuigen.’ We starten om ongeveer 08.45 uur aan de Harseveld 22 bij mij thuis. De koffie en thee staan klaar.
Cato Schipaanboord

ISRAËLREIS ‘WEERKLANK IN JERUZALEM’

Altijd al eens naar het Beloofde Land willen gaan? Meld u dan nu aan voor een unieke zang- en orgelreis met medewerking van ds. A. Baas (Amstelveen) en organist Dick Sanderman. Naast het zingen van liederen uit deze bundel op Bijbelse plaatsen, zal Dick Sanderman twee keer de samenzang begeleiden en wel op het prachtige orgel in de Verlosserkerk en op de Olijfberg in de Augusta Victoriakerk. De reis zal plaatsvinden van DV vrijdag 27 april t/m vrijdag 4 mei 2018.

Read more...

Tandenborstels voor Malawi

Op de jaarmarkt afgelopen voorjaar had de zendingscommissie de actie 1 voor je zelf, 1 voor Malawi. Kocht je een tandenborstel, kreeg je er twee, waarvan je er eentje direct weer afstond voor de kinderen in Malawi.

 

Hans en Gerrie Kasbergen stuurde een filmpje waarin te zien is hoe de kinderen voor het eerst hun tanden poetsen.

Het filmpje is hier te bekijken.

 

 tandenborstels in malawi

Komende kerkdiensten

Komende activiteiten